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Quinta das Mestras Santar Tinto Reserva 2020 - Edição Limitada 1/3000

Região: Dão DOC / Santar

Ano: 2019

Castas: Touriga Nacional / Alfrocheiro / Tinta Roriz-Aragonez

Notas Prova Organolética

Cor: Rubi intenso.

Aroma / Nariz: : cor rubi com aromas frutados e finos. Apresenta equilíbrio de corpo e acidez, com um final harmonioso e elegante.

Sabor / Boca: Taninos finos. Vinho estruturado, cuja elegância está camuflada na tosta de estágio. Termina persistente. Com potencial de envelhecimento

Parâmetros analíticos

Volume álcool: 14%

Acidez Total: 5,13 g/l Acidez Volátil: 0,26 g/l

pH: 3,66

Informação Técnica

Viticultura

Ano plantação: 1994/1996

Altitude / Orientação: 370 m / Sul-Poente

Sistematização: Guyot Duplo

Densidade: 4000 plantas / ha

Solo: Arenoso de origem granítica

Vinificação

Vindima: Manual-Caixas 20 Kg / 21/09/2019

Fermentação: Cubas de Inox (temperatura controlada para preservação da matriz aromática). Estagiou 12 meses em cuba de Inox e 14 meses em barrica de carvalho Francês.

Estágio: Após engarrafamento, permaneceu, em repouso, durante 6 meses em ambiente controlado de humidade e temperatura (10/14 ºC)

 

Systematization: vertical backrest with 2 fixed and 2 mobile wires. Density of 4600 plants. North/South exposure. Sandy soil of granitic origin

Viticulture: the vines, planted in 1996, are located at an altitude of 450 m, in the town of Santar, predominantly Tinta Roriz / Aragonez, Touriga Nacional and Alfrocheiro in an integrated protection regime. The harvest is manual, variety by variety, with rigorous selection of grapes, collected in 20 kg boxes.

Vinification: wine made by fermentation at controlled temperature to preserve the aromatic matrix. Aged for 1 year in stainless steel vats and 14 months in French oak barrels. After bottling, it remained at rest for 6 months in a controlled environment of humidity and temperature

Production: 3186 bottles

Analytical parameters: 14% volume in alcohol, 5.29 g/l total acidity, 0.51 g/l volatile acidity, 3.71 pH

Organoleptic Test: ruby ​​color with fruity and fine aromas. It presents balance of body and acidity, with a harmonious and elegant finish.

Tasting Notes: Fine tannins. Structured wine, whose elegance is camouflaged in the aging toast. End persistent. With aging potential. Long mouth.

 

Consumption Temperature: 11°C

Guarding time: 10-15 years

Produtor/ Engarrafador: Água D`Assobio, LDA  

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